Tuesday, April 19, 2011

Baju = Langsir

Ketika berbual2 dengan kawan2 virtual saya kat 1 page rahsia, terkeluar la cite baju menyerupai langsir. Ohhh tidak..

Apa perasaan anda sekiranya sedang anda rasa anda cun gila dengan baju yg anda pakai, sekali baju anda tu seiras atau lebih kurang langsir kat rumah jiran anda…atau pun tudung meja dirumah opismate anda? Ya Rabbi..kalo saya rasa nak cari plastic hitam lalu bungkuskan muka buat sementara waktu.

Penah 1 ketika, masa tu saya keje di KLCCUH lagi. Lepas raya. Ada opismate ni buat makan-makan kat rumah dia. Ala2 open house kecil-kecilan la kan… kata pun openhouse..saya pun pakai la baju raya (yang saya kira cun yang amat…kaler merah, kain jarang yang memerlukan inner. Lalu saya pakai kaler putih. Wahhhhh kira cantik berseri2 la kununnya…)

Dah sampai..makan2 la tanpa segan silu. Apala nak disegankan..semua2 kawan2 1 depart je…dah biasa yang amat. Tapi saya perasaan, anak akak ni sorang dok pandang je…(ohhh mungkin saya kelihatan jelita theeeehheheeeee ) pas makan p la lepak-lepak tengok tv kat ruang tamu akak tu. Sekaliiii….Ya Allahhhh..langsir akak tu lebih kurang baju ai yuuuu…juga kaler merah..dia letak kain belakang kaler putih. Ya ampunnnn…semua orang gelak bertalu2. Akak tu pun nak cover kata…”tak la…baju Ana kain dia lain sikit…akak memang suka langsir lain dari orang lain” >_< ohhhhh (plastic hitam plsss)Disini dilampirkan rupa paras baju yang menyerupai langsir tu




Baru-baru ni pulak (tak dela baru sangat…tapi di alaf ni la) masa tu hari jumaat..saya rasa boring dok opis..lalu saya pun jalan-jalan ke Giant Batu Caves (yee..jauh yang amat dari PJ …serius -_- ) kata pun hari jumaat, saya pun pakai la baju kurung. Sekali Giant tu buat macam lelong2 kain perca la…hahhh hambek kauuu salah 1 kain perca tu ialah kain perca baju kurung yang ai pakai. (sungguh memalukannn) saya beli baju tu ready made punya..tapi tak beli kat giant la…
Saya pun ambik kain perca tu lalu sumbat-sumbat ke bawah. Biar orang tak nampak. Kalo orang nak nampak pun biarlah 2,3 hari lagi (ketika saya tak ada di tempat kejadian) tolonglah…




Jadi moral dari cerita ini …. Errrr…eerrr…. Pakai jubah je la..senang hehe

4 comments:

~H @ N i ~ said...

hehehe..lawakkkkkkkkk la cerita kamu.. saya kan kalau ada ada n3 baru kamu cecepat saya baca..belum baca lagi saya dah rasa aura penulisan kamu.. memang meletop.. sebab tu lah ai sudey jatuh cinta sama blog kamu.. terus kan mengupdate blog kamu yg cun ini cik TP ku.. i looiikee 10000 kali ;)

G-A-D-I-E-Z said...

time kasih cik hanie..nanti aku buat buku kakakakakak (over sudayyy)

MizBadak said...

i followwww!!!! :PPPP

G-A-D-I-E-Z said...

tima kasih...yang begitu berbangga kerana blog saya bukan saja difollow oleh manusia malah oleh badak juga hehehehhehehe
*gurau saja..jgn maree :) *

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates