Monday, October 10, 2011

Berangan itu buat saya rasa seperti terbang ke awan

Dengan penuh rasa rendah hati, aku mengaku aku suka berangan. Kamu tau? berangan itu buat aku rasa seperti sedang terbang di langit tinggi.. berjalan di pelangi, bergayut di bintang dan berlepak sambil goyang kaki di bulan sabit.
Macam ni

Pengaruh media massa lagi >_____<


Berangan tentang sapa?? Mestilah dengan tuttttt...dan tuttt..dan tutttt tuuutttt
gila kau nak bagitau kat sini...mau muka depan The Star nanti
/no

Tapi bila aku sedar aku sedang berangan mengingati org yg tak pernah igtkan aku...malah tak terlintas langsung tentang aku..bedebabbbbb aku jatuh dengan sakitnya dari tempat yang amat tinggi. Kau bayangkan kau jatuh dari pokok?sakit oooo (aku tau sebab aku penah jatuh pokok ketika bermain hantu-hantu masa darjah 2)
Ini kan pulak jatuh dari bulan sabit. berangan lagi... mehehe


Menurut Dr HM Tuah Iskandar dalam bukunya yang bertajuk Membina Imaginasi Cemerlang, kita kena tau perbezaan antara imaginasi dan angan-angan. Sebab berangan selalunya kosong tapi berimaginasi itu ber arti menggerakkan minda kita untuk mencapai apa yang kita imagine tu.
hmmm...tapi aku tak tau aku berangan ke berimaginasi ntah.

Semua orang ada angan-angan dan pernah berangan. Bezanya cuma cara seseorang tu mengawal angan2nya.
Jadi bila aku start berangan, aku akan pastikan aku tak 'terbang' terlalu tinggi. Paras-paras pokok pinang sudah. (anak pokok pinang) Sekurang-kurangnya kalau jatuh tak la sakit sangat.

tapi...
kau ingat senang?

0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates