Tuesday, February 21, 2012

sakit berjemaah

Malas aku nak mengarang hari ni tapi tetap nak conteng deri awam ni. Tepek gambo je la.

Daftar diri di Unit Kecemasan (cemasnyaaaa) Hospital Selayang pukul 8.35am akibat beberapa dihinggapi penyakit ala-ala keracunan makanan sejak hari jumaat.
Disamping aktiviti ziarah tandas secara berulang kali, makanan yang masuk ke perut jugak tidak kekal, sebaliknya meronta-ronta keluar tidak sampai 15minit kemudian. Kepala penin, perut loya dan rasa lemah sendi,tulang,urat dan daging (hambek kaww)

Selepas dicheck dengan sepenuh perasaan oleh 2 orang doktor, akhirnya tangan ai dicucuk untuk ambik darah. Lambat nau nak tunggu result dia. Dah suspen macam ada HIV positif pulak.

Selain aku, budak ni jugak kena ambik darah. Dia demam dan ada simptom macam aku. Bimbang dijangkiti rotavirus, kami pun dikejarkan ke hospital secara berjemaah.

Setelah diberikan rawatan dan pemeriksaan yang sewajarnya, syukurlah doktor kata kami baik-baik saja. Mungkin salah makan. Yang aku ingat, makanan terakhir yang masuk perut aku sebelum aku menderita begini ialah nasik lemak sedap bawah pokok. si Anis ni pulak aku tak tau la apa yang dia makan sampai demam-demam, motoh2 segala.


Ini ubat yang aku dapat. Ubat sakit perut macam biasa je. Hari ni syukurlah aku dah ok sikit. terpaksa buat2 sihat sejahtera dpn semua org. Budak kecik tu pun dah bersukaria kat rumah. harus lepas ni aku kena berhati-hati makan.xmau kena cucuk lagi

0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates