Monday, April 9, 2012

2 buku yang sentiasa bersama saya (buat masa ini)

Tayang sikit buku baru beli tu. Ada dalam beg sentiasa 2 buku ni. Kalo ada masa lapang buleh baca. Selalunya aku lipat buku bila dikhalayak ramai. Sogan nanti orang tau aku baca buku apa. lagi pulak masyarakat di Malaysia ni bukan ramai yang gemar membaca. Kalo kita baca buku, orang pandang atas bawah. Apakah..

Tengok tajuk. Amboi - 'Jangan Bersedih, Kebahagian Pasti Bersamamu'
Ewahh...
Baru baca 5 topik je pun

Motivasi la sangat. Hajat dihati nak beli buku Dr HM Tuah Iskandar- Belailah Jiwa, tapi setelah dibelek di rak, terjumpa pulak buku ni.Jiwa tamak ini ingin membeli kedua-duanya sekali tapi kau rajin ke nak khatamkan kedua-duanya sekali semah oi??
Takpe..jangan tamak, orang tamak selalu rugi. Baca satu-satu. Habih yang ni beli yang lain pulak. Takkan lari buku dikejar.


Buku ni difikirkan lebih sesuai buat masa ni.

Lagi satu buku buatan sendiri yang diberi nama Saya Musti Tulis. Ya memang saya mesti tulis setiap malam. Ala-ala macam diari (diari dibulan april???? heh heh heh)

Apa ada dalam? tunjuk sikit-sikit sudahlah. Sogan aih nak tunjuk semua. Dibawah siap ada keputusan Berjaya ke Hampeh. kalo Berjaya tulis dengan pen purple kalo Hampeh tulis dengan pen pink/merah. Berjaya apa? hampeh apa?
kalo berjaya sepenuhnya dipengakhiran nanti akan iols cerita..tapi kalo gagal..iols buat-buat lupa je. hehehhe
(feeling artis la sangat .....)

Tapi selalunya aku ni hangat-hangat najis ayam je. Nanti dah boring, aku lantakkan je la buku diari segala ni.

0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates